Tuinontwerp

Gezellig samen ontbijten in het zonnigste hoekje van de tuin, lekker languit vanop het terras uw spelende kinderen in de gaten houden of gewoon vanuit het raam de vogels en libellen aan de vijver bewonderen… U weet wat de perfecte tuin voor u betekent, maar niet hoe u eraan begint? De tuinarchitect maakt graag een tuinontwerp op maat. Benieuwd hoe hij dat doet?

Wat is de basis van een tuinontwerp?

U bent uniek, uw tuin dus ook! Om die unieke tuin aan te leggen, heeft u echter een stevige basis nodig. Daarom starten we steeds met een verkennend gesprek waarbij we luisteren naar uw verwachtingen en ons verplaatsen in uw woon- en leefsituatie. Inderdaad: we hechten enorm veel belang aan persoonlijk contact en goede, duidelijk communicatie.

Ons gericht tuinadvies is dan ook meer dan het uittekenen van een tuinontwerp. Gebaseerd op onze ervaring en creativiteit, doen we graag enkele voorstellen waar u zelf nog niet aan gedacht had.

Wat als ik mijn tuin wil renoveren?

Uiteraard start niet elk tuinontwerp vanuit een op te vullen leegte rondom uw huis. Uw tuin werd al aangelegd, maar voldoet niet langer aan uw verwachtingen? Ook om uw tuin te renoveren, bent u bij ons aan het juiste adres. We stemmen het ontwerp dan af op de bestaande elementen die u wenst te behouden.

Het voordeel van een tuin te renoveren? Door bepaalde planten en bomen te behouden, geeft uw tuin meteen een meer volwassen indruk.

Wat mag ik van het tuinontwerp verwachten?

Na ons verkennend gesprek en het opmeten van uw tuin nemen we ons tekenpotlood erbij. Het tuinontwerp is een eerste visualisering van alle mooie momenten die u in de toekomst in uw tuin beleeft. Bij het eerste voorontwerp maken we al een gedetailleerde raming van de kosten. Zo houdt u makkelijk uw budget onder controle en sturen we samen bij waar nodig.

Wanneer we het eens zijn over het ontwerp en budget kunnen we aan de slag. U wilt er geen gras laten over groeien (tenzij dit natuurlijk deel uitmaakt van het tuinontwerp)? Dan prikken we snel een datum voor het aanleggen van uw tuin.

    tuinontwerp