Klassieke tuin: Tijdloze gezelligheid troef

  • Wat zijn de kenmerken van een klassieke tuin?
  • Hoe creëert u een b(l)oeiend contrast?
  • Hoe onderhoudsvriendelijk is de klassieke tuin?
Sfeervol samenzijn in een romantisch kader terwijl een zachte zomerbries door de bladeren van de vele planten ruist? Heerlijk! Een klassieke tuin straalt rust en klasse uit en staat bovendien synoniem voor eindeloos genieten. Overtuigd dat zo’n prachtige tuin de perfecte aanvulling op uw woonsituatie is? Wij ook! En daarom stemt de tuinarchitect de opmaak van het tuinontwerp steeds af op uw woning en interieur.

Wat zijn de kenmerken van een klassieke tuin?

Vroeger durfde men de klassieke tuin wel eens als een ouderwetse tuin te omschrijven. Nochtans is een klassieke tuin vrij modern door de fijne symmetrie, hoewel een losse vormgeving ook mogelijk is. Termen als tijdloos, landelijk en gezellig zijn dus meer gepast voor dit type tuin waarin vooral natuurlijke materialen en zachte kleuren worden verwerkt.
Dit type tuin sluit naadloos aan bij een klassieke woning of een villa in oude Vlaamse stijl. De tuinarchitect zal voor de opmaak van het tuinontwerp steeds rekening houden met de uitstraling van uw woning en interieur.

Hoe creëert u een b(l)oeiend contrast?

Symmetrie voor rust en structuur wordt gecreëerd door strakke hagen en snoeivormen, maar ook vakken vol weelderige planten zijn onontbeerlijk in een klassieke tuin. In de klassieke tuin worden daarom vaak planten in een perk geplaatst. Dit kunnen zowel vaste planten als kleurrijke bloeiers per seizoen zijn.
Kies voor een bepaalde kleurcombinatie en creëer een b(l)oeiend contrast. Een kolfje naar de hand van uw tuinarchitect!

Hoe onderhoudsvriendelijk is de klassieke tuin?

Tuinieren is een leuke en gezonde bezigheid voor mensen met veel stress. Maar u wilt natuurlijk geen slaaf zijn van uw tuin. Buitengewoon genieten is de voornaamste reden om uw tuin te laten aanleggen door de tuinarchitect, toch? Om de symmetrie en rust in de klassieke tuin te bewaren zonder al te veel onderhoud, doet u best beroep op het tuinadvies van de tuinarchitect.
Wij weten immers welke planten trager groeien en dus minder snel moeten gesnoeid worden. Of welke bloemen jaren kunnen bloeien zonder ernaar om te kijken.

Wilt u voortaan buitengewoon genieten in zo’n prachtige tuin? Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak

klassieke tuin