Tuinrenovatie te Amsterdam

Waarom werd de hulp van de tuinarchitect ingeroepen?

Tijdens de renovatie van de woning werd de bestaande tuin erg beschadigd. De klanten wensten de tuin in zijn oude glorie te herstellen en te renoveren. Er moest rekening gehouden worden met enkele zeer mooie solitair heesters en bomen. Privacy naar de buren en het ernaast gelegen park was zeer belangrijk. De tuin moest een combinatie worden van een gedeeltelijk Japans geïnjspireerde tuin en een meer klassiek gedeelte.

Hoe pakte de tuinarchitect dit project aan?

Door volwassen wintergroene heesters en bomen te planten werd de privacy meteen gegarandeerd en werd er een weelderig groen kader gecreëerd. De oude siervijver konden we gelukkig renoveren en voorzien van een nieuwe biofilter welke glashelder vijverwater garandeert . Grote stapstenen zorgen voor natuurlijke paden welke slingeren tussen de bamboe, mooie solitairen en grote rotsblokken. Aan de zonnezijde van de woning is een ruim terras in composiethout aangelegd. Een prachtig kunstwerk vormt de blikvanger in dit meer klassieke tuingedeelte met bloeiende planten.

Hoe reageerde de klant?

'Schitterende, smaakvolle en magiche creatie van groen!  Nick is a true artist. We zijn erg blij met het ontwerp en uitvoering! '