Moderne tuin ontwerpen: Kracht door eenvoud

  • Wat is een moderne tuin?
  • Welk onderhoud vraagt een moderne tuin?
  • Welke accessoires staan mooi in een moderne tuin?
Tuinen komen voor in alle mogelijke stijlen. Weet u welke stijl het best bij u en uw woning past? Of wilt u hiervoor eerst professioneel tuinadvies inwinnen? We luisteren graag naar uw wensen en verwachtingen. Uw tuinontwerp modern en tijdloos? Strak en krachtig? Een moderne tuin ontwerpen is een van de vele opties die we graag op maat uitwerken. Vind hieronder de troeven van een moderne tuin.

Wat is een moderne tuin?

Een moderne tuin wordt gekenmerkt door een sobere sterke lijnvoering. Kracht door eenvoud is het uitgangspunt voor een tuinontwerp dat modern en hedendaags oogt. Hiervoor baseert de tuinarchitect zich nog meer dan bij andere tuinontwerpen op de vormgeving van uw woning en interieur. De materialen en kleuren van de woning en het interieur worden eigenlijk doorgetrokken in de tuin.
Om het tuinontwerp modern en strak te houden, is het dus belangrijk dat de lijnen naadloos aansluiten bij uw huis. Dit zorgt voor rust en harmonie.

Welk onderhoud vraagt een moderne tuin?

Om het tuinontwerp modern en hedendaags in te vullen, wordt er veelal gewerkt met grote tegels, moderne planten in sobere grotere groepen, enkele solitaire heesters, strakke wanden, plantenbakken en steenkorven. Dit maakt dat een moderne tuin zeer onderhoudsvriendelijk is. U hoeft dus geen bergen werkt te verzetten om buitengewoon te genieten van uw tuin.
Ook qua materiaalkeuze onderscheiden moderne tuinen zich van andere. De nadruk ligt immers op duurzame materialen die weinig onderhoud vereisen en een tijdloze uitstraling hebben.

Welke accessoires staan mooi in een moderne tuin?

Bent u bang dat een tuinontwerp modern laten overkomen makkelijk resulteert in een steriele of killere tuin? Niets is minder waar! Maar uiteraard kan u er ook voor opteren er enkele kleurrijke planten of accessoires aan toe te voegen. Denk maar aan kleurrijke plantenbakken of kleurrijke kussens in de loungeset. Prachtig!

Ziet u zich al heerlijk languit genieten bij de vuurkorf in uw strakke tuin? Laat u inspireren door de foto’s hieronder. Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak

moderne tuin