Japanse tuin: Het Verre Oosten zo dichtbij

Geen betere plek om te ontsnappen aan de dagelijkse stress dan een Japanse tuin. Deze tuin zit vol symboliek en straalt een enorme rust en evenwicht uit. De Japanse tuin kenmerkt zicj door de harmonie tussen natuur en cultuur en is gebaseerd op de Japanse filosofie van wabi-sabi, die de schoonheid van het inperfecte en het verouderde omarmt. Geen idee hoe u begint aan de aanleg van uw Japanse tuin? De tuinarchitect heet u welkom, of ‘yokoso’ zoals ze in Japan zeggen, voor een inspirerende reis naar uw achtertuin

 

.

Slechts een kleine groep Japanse professionals beheerst de kennis en kunde om een Japanse tuin aan te leggen. Wat weinig mensen weten, is dat u zich voor de realisatie van een échte Japanse tuin aan zeer strikte traditionele regels dient te houden. Deze maken geen deel uit van onze westerse cultuur en vergen bovendien jarenlange studie, ervaring en toewijding.
U kiest dus eigenlijk voor een oosters geïnspireerde tuin waarin de verschillende elementen elk een symbolische betekenis hebben:

  • Steen vertegenwoordigt de kracht en duurzaamheid van de natuur.
  • Water vertegenwoordigt de schoonheid en verandering van de natuur.
  • Planten vertegenwoordigen de levendigheid en schoonheid van de natuur.
  • Paden vertegenwoordigen de reis van het leven.
  • Bruggen vertegenwoordigen de verbinding tussen de twee werelden: de wereld van de mens en de wereld van de natuur.

Wenst u ook een oase van rust en schoonheid in oosterse sfeer?

Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak