Landschapstuinen: de versmelting van tuin en landschap

landschapstuinen

Bij een landelijk tuinontwerp is het belangrijk dat uw tuin zodanig in de omgeving wordt geïntegreerd dat u amper ziet waar de tuin eindigt en het weidse landschap begint. De grootste troef van zo’n landelijk tuinontwerp is dan ook dat uw tuin visueel veel ruimer lijkt. Maar de ongedwongen en natuurlijke sfeer primeert! Hier ontsnapt u pas echt aan de dagelijkse beslommeringen. Een landschapstuin brengt de rust van bossen, meren en velden tot aan uw voor- en achterdeur!

Voor een landelijk tuinontwerp is de keuze van de planten afhankelijk van de omgeving. Bent u omringd door bos? Dan zal de tuinarchitect planten kiezen die voor een natuurlijke overgang naar de hogere bomen zorgen. Omringd door velden? Dan zal u misschien samen opteren voor weelderige grassen of een extra waterpartij.

In een landschapstuin maken we een harmonieuze verbinding tussen mens en natuur. Ze zijn ontworpen om een gevoel van rust en ontspanning te geven, en om de schoonheid van de natuur te benadrukken. Bovendien kunnen ze een belangrijke rol spelen in het behoud van biodiversiteit. Ze bieden een thuis voor een verscheidenheid aan planten en dieren.

Komt u al helemaal tot rust bij het zien van de foto’s? Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak