Zwemvijvers, zwembaden & spa's: spelen met en in water

  • Wat is het verschil tussen een zwembad en een zwemvijver?
  • Hoe moet u uw zwembad onderhouden?
  • Wat als u uw tuin liever inricht als wellness?
De vraag naar zwemplezier in de tuin is de laatste jaren enorm toegenomen. Ook de integratie van wellnessfaciliteiten wint steeds meer aan populariteit. Maar hoe begint u daaraan? Laat de tuinarchitect een zwembad of spa integreren in uw tuinontwerp. Inderdaad: uw tuin laten aanleggen door de tuinarchitect opent ook de deur naar extra ontspanningsmogelijkheden. Benieuwd?

Wat is het verschil tussen een zwembad en een zwemvijver?

U wilt op warme zomerdagen een verfrissende duik kunnen nemen in uw tuin? Maar kiest u dan best voor een zwembad of toch voor een zwemvijver? Beide kunnen verwarmd worden, al beperkt u de temperatuur van een zwemvijver best tot 26°C voor de vitaliteit van de zuiverende moerasplanten. Ook zonder hittegolf kan u dus lekker baantjes trekken in uw tuin. En uiteraard geniet u het jaar rond van een prachtig uitzicht.
Een zwemvijver vraagt wel minder onderhoud dan een zwembad. Een bio filter en UV-lamp houden het zwemwater helder en gezond. Bij de opmaak van het tuinontwerp zal de tuinarchitect voor uw zwembad of zwemvijver ook rekening houden met uw privacy.

Hoe moet u uw zwembad onderhouden?

Wanneer de tuinarchitect een zwembad in uw tuin integreert, dient u de nodige onderhoudsproducten te voorzien om het water te ontsmetten. Maar eigenlijk hoeft u zich hier weinig zorgen over te maken. Alles is immers volledig geautomatiseerd zodat u steeds in gezond en helder water zwemt.
Ook de plaatsing van het zwembad heeft invloed op het onderhoud ervan. Vraagt u de tuinarchitect om een zwembad dicht bij bomen of planten? Dan zal hij er u attent op maken dat er meer bladeren in het zwembad zullen terechtkomen.

Wat als u uw tuin liever inricht als wellness?

Wilt u echt helemaal tot rust komen in uw tuin? Kies dan voor een spa! Deze wordt perfect in uw tuin geïntegreerd zodat u het jaar rond kan genieten van uw wellness. Een whirlpool, sauna, poolhouse, douchealles kan! De tuinarchitect weet uw zwembad of spa-faciliteiten steeds harmonieus te integreren.
Samen met uw partner of uw gezin een flesje kraken in de whirlpool na een drukke werkdag? Dat is pas buitengewoon genieten!

Wordt u al helemaal zen bij het lezen van de mogelijkheden om uw tuin om te toveren in een wellnesstuin? Laat u verder inspireren door de foto’s hieronder of contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak

zwembaden en wellness