Klassieke villatuin te Linden

klassieke villatuin linden

Waarom werd de hulp van de tuinarchitect ingeroepen?

In deze villatuin was er amper zonlicht door de vele grote bomen. De klant maakte er dan ook nauwelijks gebruik van en contacteerde de tuinarchitect met een duidelijke wens: een klare open tuin, weliswaar met voldoende grote bomen om de tuin mooi te omkaderen en voldoende privacy te bieden.

Tot hun overige wensen behoorden ook een zwembad en een uitbreiding van het bestaande terras. Duidelijke vragen die de tuinarchitect wist te beantwoorden in het tuinontwerp.

Hoe pakte de tuinarchitect dit project aan?

Helaas moesten alle bomen, die te overweldigend waren opgeschoten, geveld worden. Er werden wel meteen nieuwe grote bomen en solitaire heesters aangeplant zodat de nieuwe tuin toch een volwassen uitstraling kreeg. Wintergroene wolken van Japanse hulst zorgen voor een mooie indeling en gezelligheid. Verschillende hortensiasoorten, lavendel, roosjes en andere bloemende planten geven kleur aan de tuin.

Bij deze villa realiseerde de tuinarchitect een tuin met een natuurlijke vormgeving die ervoor zorgt dat er steeds een nieuw perspectief ontstaat.

Hoe reageerde de klant?

“De tuin was vroeger zo somber. We kwamen amper buiten. Nu genieten we volop van onze nieuwe zonnige tuin en gebruiken we hem bijna dagelijks. Ook voor de kinderen is het veel toffer geworden, ze spelen veel meer buiten. Natuurlijk is ook het zwembad een grote meerwaarde. De woning komt nu ook meer tot zijn recht.”