Stadstuin te Heverlee

Waarom werd de hulp van de tuinarchitect ingeroepen?

De klanten contacteerden de tuinarchitect om van hun lange smalle stadstuin een plekje te maken om te ontspannen na een drukke werkdag. Hiervoor moest er dus optisch een ruimtelijk gevoel gecreëerd worden. Ook over de plaatsing van het terras diende zorgvuldig nagedacht te worden.

Bovendien speelde verlichting ook een belangrijke rol. Het enige element dat de tuinarchitect in de nieuwe tuin diende te behouden, was het tuinhuisje.

Hoe pakte de tuinarchitect dit project aan?

Door er verhoogde plantenbakken in azobé in te plaatsen, brak de tuinarchitect de lengte van de tuin wat een gevoel van breedte creëert. Enkele mooie Japanse esdoorns zorgen voor een hoger element en geven privacy zonder licht en zon weg te nemen. De muren werden geschilderd en begroeid met klimplanten op rvs-spankabels.

Het terras werd niet vlak aan de woning aangelegd opdat de tuinmeubels de doorgang naar de tuin en het prachtig zicht niet belemmeren. De nieuwe tuin wordt ’s avonds heel sfeervol verlicht met ingewerkte LED verlichting en is zo ook meer verbonden met de leefruimte.

Hoe reageerde de klant?

“Na een drukke werkdag komen we echt tot rust in onze tuin. Het is een kamer in het groen. Ook onze poezen genieten er volop van. Als het maar even kan dan ontbijten we iedere dag in de tuin en ’s avonds praten we vaak nog uren na in onze gezellig verlichte tuin.”

stadstuin heverlee