Moderne tuin met siervijver te Essen

Waarom werd de hulp van de tuinarchitect ingeroepen?

In deze tuin waren tal van elementen zoals een vijver, een zwembad en een berging aanwezig. De berging was het dominantst aanwezig en stond bovendien ook schuin. Er was geen samenhang en de vraag aan de tuinarchitect was dan ook duidelijk: maak er één mooi harmonieus geheel van.

Het zwembad en de berging dienden we wel te behouden. Het was dus zaak om deze op te waarderen in de nieuwe tuin.

Hoe pakte de tuinarchitect dit project aan?

De berging was het eerste focuspunt. In plaats van deze te proberen camoufleren, opteerden we voor een opwaardering en werd de volledige nieuwe tuin naar de schuine lijn ontworpen. Zo vormde deze niet langer een storend element. Het creëerde bovendien een leuke dynamiek in de tuin en de aandacht werd verlegd naar het ruime terras en de siervijver met schanskorven en lijnwaterval.

Het terras loopt nu als een loopbrug door over de vijver en verbindt de berging, de buitenkeuken en het zwembad. Zelfs de trampoline werd door de tuinarchitect in het groen geïntegreerd.

Hoe reageerde de klant?

“Het idee om de lijn van de bestaande tuinberging te gebruiken was echt super. Ze stoort ons nu helemaal niet meer en de buitenkeuken gebruiken we vaak. De vijver is ook geweldig; er is steeds wel wat te beleven: de vissen, vogels die komen baden, libellen, enz… Het trekt zoveel dierenleven aan en we hebben er zowel van op het terras als de woning zicht op. We gebruiken de tuin nu ook veel meer. We eten vaak buiten, ontvangen vrienden en kijken ondertussen hoe onze kinderen zich amuseren. De lounge hoek is ideaal om te aperitieven of om te genieten van een goed boek.”

moderne tuin siervijver essen