Stadstuinen: Oases van rust

stads- en daktuinen

Nood aan wat rust en groen in een drukke leefomgeving? Wanneer u in een stadscentrum woont, is het fijn om na een drukke dag terug tot uzelf te kunnen komen in uw tuin. Vertrouw daarom op het gericht tuinadvies van de tuinarchitect om uw stadstuin om te toveren in een oase van rust. Geen arbeidsintensieve tuin, maar een plekje om buitengewoon te genieten. Heeft uw stadswoning geen tuin? Bekijk met de tuinarchitect de mogelijkheden voor een gezellige daktuin.

Een stadstuin is meestal omsloten door muren en schuttingen. Deze beslotenheid creëert enerzijds een patio-achtige sfeer en anderzijds ook een microklimaat. Hierdoor is het mogelijk om enkele mediterrane of vorstgevoelige planten te laten groeien. Ideaal voor wat extra kleur en geur! Bij de opmaak van het tuinontwerp houdt de tuinarchitect ook rekening met lijnvoering en planten die uw stadstuin optisch groter of breder laten lijken.

Ook de daktuin wint steeds meer aan populariteit in stedelijke gebieden. Bij het ontwerpen, moet de tuinarchitect met vele technische aspecten rekening houden, zoals draagkracht, waterafvoer en wortelbestendigheid. Een groot voordeel van de daktuin is de isolerende functie. Ook de daktuin heeft een microklimaat, maar in tegenstelling tot een stadstuin op de begane grond, staan de planten hier vaak bloot aan wind en koude. Daktuinen dragen trouwens bij tot de vermindering van de CO2-uitstoot en helpen de luchtkwaliteit in steden verbeteren.

 

Komt u al helemaal tot rust bij het zien van de foto’s? Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak