Tuin met niveauverschillen te Heverlee

01/03/2018

Tuin met niveauverschillen te Heverlee

Tuin met niveauverschillen te Heverlee

Waarom werd de hulp van de tuinarchitect ingeroepen?

Door de niveauverschillen was deze tuin niet echt bruikbaar. Er stond zelfs een muurtje dat de toegang tot de tuin blokkeerde. De klanten contacteerden de tuinarchitect omdat ze nood hadden aan een tuin die niet enkel mooi, maar ook praktisch was. Een gezellige plek waar de kinderen veilig kunnen spelen.

Ook een ruim terras en een 2de terras om later eventueel een whirlpool op te plaatsen, stonden op het verlanglijstje.

 

Hoe pakte de tuinarchitect dit project aan?

De tuinarchitect deelde de nieuwe tuin op in enkele vlakke niveaus zonder helling. Het ruime eetterras in composiethout vormt het eerste plateau en ligt op gelijk niveau met de drempel zodat er geen afstap meer is van binnenuit. De vloer van de woning en het terras lopen als het ware door zodat er een vlotte verbinding is tussen de binnen- en buitenruimte. Enkele brede langzame trappen geven toegang tot het 2de terras en het gazon.

Het speeltoestel werd behouden op het 3de plateau. Zo zorgde de tuinarchitect ervoor dat de ouders vanop het ruime terras naar de spelende kinderen kunnen kijken. De nieuwe hazelaarschermen bieden de nodige privacy, maar laten toch wat contact met de buren toe.

Hoe reageerde de klant?

“Het is zo’n verandering! Het lijkt wel een tuin uit de boekjes. Vroeger was de tuin niet bruikbaar door de helling en konden we de tuin moeilijk in door het muurtje. Nu lopen we vlot buiten en maakt de tuin echt deel uit van onze woning. Ook de kinderen vinden het geweldig. De langzame trappen zijn geen hindernis maar een speelelement. We genieten er elke dag van.”