Moderne tuin te Essen

01/03/2018

Moderne tuin te Essen

Moderne tuin te Essen

Waarom werd de hulp van de tuinarchitect ingeroepen?

De klanten wilden graag na de renovatie van hun woning ook de tuin te renoveren en moderniseren. In de nieuwe tuin moest de tuinarchitect enkel rekening houden met de bestaande berging en een mooie oude beuk. De klant wenste een strakke, sobere en moderne tuin met lounge, eethoek en voldoende privacy zonder de tuin volledig af te sluiten.

Ook moest het niveauverschil tussen de woning en de straat aangepakt worden en moest er een ruime oprit voorzien worden.

 

Hoe pakte de tuinarchitect dit project aan?

In de voortuin werkten we met schanskorven om de niveauverschillen op te vangen en de inkijk te beperken. Dit creëerde samen met de megategels naar de voordeur de moderne uitstraling waarvoor de klant de tuinarchitect contacteerde. Er werden hagen geplant voor de privacy, een strakke sobere tuinindeling en camouflage van de berging.

Een terras in composiethout met aansluitend loopvlak maakt de verbinding met de eethoek in megategels. De loungebank sluit mooi aan bij het sobere en moderne interieur van de woning.

Hoe reageerde de klant?

“Voeger was onze tuin ongezellig en gebruikten we hem bijna niet. Nu beleven we er veel mooie momenten in. Ook is de tuin heel praktisch. Met al onze wensen werd rekening gehouden in het ontwerp en het werd vertaald in een mooi tuin.”